JOGOSÍTVÁNY

ELMÉLETI képzés lehetőségei:

  • tantermi képzés (megfelelő számú jelentkező esetén folyamatosan induló tanfolyamok, Csepelen és Ráckevén)
  • távoktatás (egyéni választás szerint, a jelentkezést követően, bármely időpontban)

Ø  Az elméleti képzés a tantermi tanfolyam kezdő napjától indul és 9 hónap áll rendelkezésre az első vizsgán való megjelenésig. Amennyiben a vizsgán megjelent, de sikertelen a vizsgája, abban az esetben a kezdő időponttól egy év áll rendelkezésre a sikeres elméleti vizsga telesítésére.

Ha egy év alatt nem tesz sikeres elméleti vizsgát, abban az esetben csak az elméleti tanfolyam megismétlésével, újbóli beiratkozással, szerezhet jogosítványt.

Ø  Távoktatás esetében a tanfolyam a programba történt regisztrálás napján indul a képzés. A regisztrálás napja a tanuló által választható, ennek alapján az iskolavezető iskolázza be a jelentkezőt. A beiskolázás napjától, 9 hónap áll rendelkezésre az első vizsgán való megjelenésig. Amennyiben a vizsgán megjelent, de sikertelen a vizsgája, abban az esetben a kezdő időponttól egy év ál rendelkezésre a sikeres elméleti vizsga telesítésére.

Ha egy év alatt nem tesz sikeres elméleti vizsgát, abban az esetben csak az elméleti tanfolyam megismétlésével, újbóli beiratkozással, szerezhet jogosítványt.

A sikeres elméleti vizsgát követően, két év áll rendelkezésre a sikeres gyakorlati vizsga teljesítéséhez.

Az első elméleti vizsgán a 8 általános iskola elvégzését eredeti bizonyítvánnyal kell igazolni a vizsgázás helyszínén. Külföldön szerzett végzettség esetében hiteles magyar fordítást kell készíttetni, akkreditált fordító irodával.

GYAKORLATI vezetés:

Csak sikeres elméleti vizsgát követően kezdhető meg a gyakorlati képzés.

B kategória esetén gyakorlati vezetési órák száma 30, előírt 580 km megtétele.

A motorkerékpáros kategóriák esetében a gyakorlati vezetési órák száma kategóriánként eltérően kerülnek meghatározásra, a jogszabályi előírások figyelembe vételével.

További részletek az egyes kategóriákra vonatkozó általános szerződési feltételekben.

http://sikk2004.hu/index.php/aszf/

 

Az elméleti és gyakorlati vizsgák időpontját a közlekedési hatóság adja meg.

Képzésének sikeres befejezéséhez kérjük vegye figyelembe, hogy az igényelt vizsga lehetőségekre, változó hosszúságú várakozási időt határoznak meg.

A motorkerékpáros kategóriák esetében, gyakorlati képzésre és vizsgára, az év 4 hónapjában nincsen lehetőség.

(november 30-tól, február 28-ig)

Elméleti és gyakorlati vizsga esetében a hatósági vizsgák díját iskolánk, megbízásból szedi be és továbbítja a Hatóság részére.

Vizsgára jelentkezés csak előre befizetett vizsgadíj ellenében lehetséges.