Az ország teljes területén lehet már vizsgázni

A járványügyi vészhelyzeti rendelkezések részleges feloldását követően már Budapesten és Pest megyében is lehetőség nyílik közlekedési vizsgák, utánképzések és pályaalkalmassági vizsgálatok szervezésére. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat.

A Kormány 2020. május 16-án hozott döntésével összhangban a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. május 18-án Budapesten és Pest megyében is újraindíthatja márciusban felfüggesztett tevékenységét. Az újraindulás a közúti, a vasúti és a hajózási területre egyaránt vonatkozik.

A szervezési folyamat gördülékennyé tétele érdekében hétfőtől a társaság minden ügyfélszolgálata a megszokott nyitvatartási rend szerint várja az autósiskolák részéről érkező vizsgajelentéseket, továbbá a pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkező ügyfeleket.

A Vizsgaközpont csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése.

Fontos hangsúlyozni, hogy betegen, rossz közérzettel senki ne jöjjön el a vizsgákra! A társaság a veszélyhelyzetre való tekintettel – a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében – rugalmasan kezeli az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben az érintettekkel személyesen egyeztetve ingyenesen biztosít új időpontot.

A vizsgák és vizsgálatok szervezésénél előnyt élveznek azon ügyfelek, akik már rendelkeztek korábban időponttal, de azt a vészhelyzeti korlátozások miatt a Vizsgaközpontnak le kellett mondania. Ezzel kapcsolatban kiemelendő, hogy a 2020. március 19-e előtt befizetett vizsgadíját senki sem veszítette el!